måndag, december 15, 2008

Loka presenterar: Klassikergåtan

Eftersom jag är en härmis utan egna idéer så gjorde jag en egen bildgåta. Det är alltså en litterär klassiker som är avbildad och ni ska gissa vilken det är. Klicka på bilden för att se den större!

14 kommentarer:

Johannes K. sa...

Det är Gösta Berlings saga.

Loka sa...

Hahaha! Fem minuter efter jag la upp den, och svar från en värmlänning dessutom! Ni andra som visste får också gärna kommentera.

Johannes K. sa...

Inte bara värmlänning faktiskt. Är uppvuxen mindre än en kilometer från Fors, gården där Sintram, Djävulen, bodde. I verkligheten heter gården Björkefors och min farfar dog i huvudbyggnaden. Idag ägs Björkefors herrgård träffande nog av Svennis. Har läst Gösta Berlings saga säkert tio gånger och jag håller den som ett av de främsta svenska litterära verken genom tiderna.

Josefin sa...

Ha, jag läser den just nu.
Och såg det direkt. Tufft. Blev lite sugen på att åka till mårbacka, skall vi åka och bli inspirerade loka?

Loka sa...

Johannes: Oj, jag visste inte att du hade så mycket koppling till trakten. Även jag är ett stort fan av Gösta Berling. Jag tycker att det finns ett försonande drag i Selmas texter som ger mig (slightly) mindre dödsångest.

Josefin: Jag har varit på mårbacka. Det var när jag var liten. Men jag åker gärna dit igen!

Sara Frida Hansson sa...

Mannen som kunde tala med hästar. Dansa med vargar. Mannen som kunde kasta böcker åt vargar. Mannen som allt handlade om. Kvinnan som kunde åka i en släde bakom en häst framför en varg bredvid en man som inte kunde tala med henne. Snön som kunde falla över kvinnor och män och hästar och vargar.

Nån av dom eller han den där Bästa Görlings saga.

Lina Neidestam sa...

Jag vill också åka till Mårbacka! Jag pratade om det senast föra veckan, men min karl var inte lika peppad på den sortens kulturutflykter som jag (han vill åka till typ London och kolla på typ Francis Bacon, booooring)
Mårbacka, go go!
Kulturtanter, yeah yeah!

Jan B sa...

Nä kom till London, Lina, och ta med gubben! Loka, du me.

Johannes sa...

Kan avslöja att jag och Granér planerar värmländskt sommarparty i mitt föräldrahem i sommar. Det blir långbord, bad och kulturutflykter. Så ni kan ju passa på då allihop. Inbjudan kommer inom kort.

Loka sa...

Sara, du är ju en poet!
"Snön som kunde falla över kvinnor och män och hästar och vargar."
Det ska min nästa bok heta.

Jan, jag ser bilder av dig i London på facebook hela tiden. Det verkar vara roligt där. Såg nån bild på dig och Jonna och då tänkte jag "vad stor Jan ser ut, är han en jätte?" Sen kom jag på att jag också är så där lång, då blev jag lite rädd.

London, Mårbacka och värmländskt sommarparty, det låter ju fantastiskt. Tycker den här klassikergåtan har artat sig väl.

Loka sa...

Är det ingen som är imponerad av att jag ritade en häst?

Erika sa...

Jo jag tycker den var jättefin!

Jesper sa...

En av världslitteraturens finaste biljakter. Pryder nu mitt datorskrivbord.

Loka sa...

Jag känner mig ärad!