tisdag, oktober 21, 2008

Elise Ottesen-Jensen

Jag har gjort klart ett porträtt av Ottar och belönar mig själv med att lyssna på Aaliyahs More tan a woman.

onsdag, oktober 15, 2008

Tonya Harding


En bild från min serie om Tonya Harding.

Annie Jones
Har precis gjort klart en stripp om Annie Jones, en skäggig dam som uppträdde i USA på 1800-talet. Jag är rätt inne på de här sideshow-karaktärerna just nu. Jag kanske gör en serie om bara sådana människor. Men just den här serien ingår i Historiska Porträtt.

måndag, oktober 13, 2008

Måndag

Den andra serieveckan på Nittonde Stolen inleddes i dag med en text om klassiska serieromaner skriven av Anna Nyberg. Kära serieläsare, varför inte skriva in nåt litet serietips själv i kommentarerna på Nittonde stolen? Det gjorde jag i alla fall.

I dag har jag varit barnvakt åt Olle i några timmar. Vi var vid lekplatsen och gungade i närheten av där han bor. Sen satt vi på en filt under ett träd och öppnade kastanjer. Var även inne i Vällingby centrum ett tag.
Jag vill även meddela att min rumskamrat köpte Britneys parfym till mig på sin resa till Italien.

fredag, oktober 10, 2008

Recensionsserier

I dag kan ni läsa Josefin Svenskes recensionsserie av Klas Östergrens bok Gentlemen på Cigarett.net och Nittonde Stolen. Det går att lämna kommentarer också. Nyss åt jag lunch och läste senaste Arbetaren. Och vad hittade jag om inte en notis om ovan nämnda recesionsserier. Josephine Askegård skriver bland annat: "Denna vecka recenserar svenska tecknare i serieform aktuella böcker, som måndagens recension av Fabian Göranson av Ana L Valdès Er tid skall komma (Ordfront), eller Nanna Johanssons av Sara Orwigs Lockande löfte (Harlequin). Kort men täckande, och genialt förstås, som ofta från allt vassare svenska stift." Hon är allt fin den där Askegård!

torsdag, oktober 09, 2008

Never let me go på nätet

Nu ligger min recension av Never let me go uppe på Cigarett.net och Nittonde Stolen. Den är nästan lite väl pretentiös men jag kan inte hjälpa att jag blev rörd av boken. Mycket text, men läs den ändå! Det är även tillåtet att skriva kommentarer på sidorna.
Jag tycker att recensionsveckan har varit en av de bästa i cigaretts historia. Hoppas att vi får tillfälle att göra serier på fler teman framöver.

onsdag, oktober 08, 2008

Frågor

Camilla Carnmo skriver i dag på Smålandspostens hemsida om samarbetet mellan Cigarett.net och Nittonde Stolen. Det där med bokrecensioner i serieform ni vet. I dag har Sara Hansson lagt upp en serie som avhandlar Det kallas kärlek av Carin Holmberg. Läs den!

I går var jag på en paneldiskussion om serier på Kulturhuset. Det var väldigt trevligt men jag kan störa mig på att samma basic frågor dyker upp igen och igen i intervjuer. Alltså jag fattar att det är många som är intresserade av den sortens frågor men jag undrar bara när vi kan gå vidare.
Många bloggare skriver just nu om att Depeche Mode ska spela på Arvikafestivalen i sommar. Här är några frågor som jag tänker mig att reportrar kan ställa till Depeche:
-När började ni med musik?
-Hur kom ni på att det var just musik ni ville syssla med?
-Går det att försörja sig på musik?
-Vad är det ni tycker är så bra med just musikmediet?
-Det måste vara väldigt roligt att hålla på med musik hela dagarna?
-Vad lyssnade ni på för musik när ni var barn?
-När upptäckte ni att det fanns annan musik än barnvisor?
-Nuförtiden finns det väl kvinnor som håller på med musik också?
-Måste man kunna spela för att bli en bra musiker?
-Har ni funderat på att bredda er och göra annat än musik, t.e.x. skriva dikter?

tisdag, oktober 07, 2008

En till Samtidigtrecension

Hittade en samrecension av Samtidigt och Coco Moodyssons fantastiska bok Aldrig Godnatt på Aftonbladets hemsida.
Recensenten Ulrika Stahre skriver bland annat om Samtidigt: "Borta är manligt gnäll från barerna, chauvinism och cynism. Här etablerar sig i stället surrealism, saga, humor. Ord och bild som möts i spänst. Rakast berättad och kanske mest novellik är Emma Adbåges Limited Edition, en ganska drastisk berättelse om en sorts olycklig kärlek som fastnar i ett kompisträsk, medan Loka Kanarps 5 saker min lillasyster inte gillar blir en klassisk stripp inspirerad av intervjuformen. Däremellan rör sig som sagt det sagolika, barndomens mysterier."

Bokrecensionerna i serieform fortsätter förresten i dag med Nanna Johanssons serie Inte så jälva lockande. Läs den på Cigarett.net eller varför inte på Nittonde Stolen.

Och en till grej: nu har Historiska Porträtt börjat gå i Arbetarbladet. De kommer publicera 10 stycken. Grattis Gävle, hoppas ni gillar dem!

måndag, oktober 06, 2008

Serierecensioner

I dag börjar samarbetet mellan Cigarett.net och Nittonde stolen. Den här veckan kommer båda sidorna publicera recensioner av böcker i form av serier. Nästa vecka publicerar Nittonde stolen texter om serier. Min serie kommer på torsdag och redan i dag kan ni läsa Fabians recension av Ana L Valdés Er tid skall komma.

fredag, oktober 03, 2008

Andersson

Katterna är inte i sin låda länge. Nuförtiden är de över hela golvet och dyker upp under ens fötter när man minst anar det. Deras samlingsplats är dock under bokhyllan i hallen. Jag snodde med mig ett kattbarn till sängen nyss. Tror att det är Andersson men det är två som ser rätt lika ut.