onsdag, januari 07, 2009

2009

Ikväll åker jag in till stan igen. Det är väldigt vackert här ute på landet, jag hoppas att jag kan komma hit snart igen.
2009 ska bli ett mycket bättre år än det föregående. T.ex. ska jag vara glad hela tiden har jag tänkt. Andra planer är att hitta en ny lägenhet och flytta in i den, samt att jobba mycket mer. Jag måste det för jag är nästan pank nu.
I vår ska min ateljé göras om lite och bli mer en tecknarateljé. Några tecknarvänner ska flytta upp från Malmö till Stockholm och jag hoppas att de vill dela ateljé med mig och att vi hittar några fler som är intresserade.
I maj kommer jag åka på tågluff i Europa. Hoppas jag hinner med lite fler resor under året.
Snart ska jag börja på arbetsprover till konstskolor som jag ska söka till hösten. Har inte riktigt bestämt mig för om jag vill gå en skola eller inte. Jag har fullt upp med mina egna projekt men det skulle vara kul att lära sig lite nya grejer. Plus att det är roligt att ha en klass. Man kan tex ha klassfester.

måndag, januari 05, 2009

2008

Nu sitter jag på landet och det är gnistrande snö och 19 minusgrader utanför fönstret. Firade nyår här för några dagar sen och tänkte därför skriva lite om året som gick. Jag gör en sån där lista som jag sett att andra gör på internet, helt enkelt.
2008
Serier jag gjort: Ca 30 st Historiska Porträtt, två serier till Hjälp + ett omslag, strippserien Saker min lillasyster inte gillar samt recensionsserien till Cigarett.net. Har även jobbat med ett längre manus lite sporadiskt sen i somras. Får se om det blir nåt av det i år.
Platser jag besökt: Bokmässa i Umeå, bilsemester i Norra Frankrike och Tyskland, Crackfestivalen i Rom, bokmässan i Göteborg, solsemester på Gran Canaria.
Årets djur: Kattungarna som föddes i september. Vi har en kvar, hon är fortfarande helt galen.
Årets nya grej: Att jag har börjat träna på gym. Det trodde jag aldrig om mig själv. Jag har visserligen ofta sagt att jag ska göra det men jag trodde inte att det nånsin skulle bli av. Under hösten har jag gått ca två gånger i veckan och tränat styrketräning för ryggen (mest) och konditionsträning på trappmaskin. Mitt mål är att få lika bra kondition som en genomsnittlig 60-åring.
Årets flytt: Från fyrarummare md högt i tak till tillfälligt boende i två små rum utan dusch. Men jag är glad ändå. Och förhoppningsvis ska jag flytta snart igen.
Bästa svenska seriebok: Coco Moodyssons Aldrig godnatt.
Bästa utländska seriebok: Jamilti and other stories av Rutu Modan.
Bästa TV-serie: Mad men.