lördag, februari 20, 2010

Fredagskvällsbilder

Igår hade vi en fantastiskt fin kväll hemma hos Marcus och Sanna. Här är bildbevis:


Marcus Nyblom och Sanna Suni

My Gudmundsdotter
fredag, februari 19, 2010

Svenska Dagbladet


Förra fredagen kom det en man vid namn Martin Hanberg hit till Kolikgrottan, och vi pratade strunt i nån timme. Nu verkar det som att han har skrivit ner det jag sa och skickat in det till tidningen. Crazy times. Läs allt om det här! Magnus Hjalmarson Neideman har fotat.

Utställningsbilder

I onsdags hade jag vernissage på Kulturhuset i Stockholm för min utställning Från salong till barrikad. Tyvärr var det så mycket mingel på gång att jag inte hann ta några mingelbilder. Men det var en mycket trevlig kväll med vin och blommor. Här är iallafall några bilder som togs precis innan vernissagen och dagen efter. Tack till alla som kom! Utställningen pågår till slutet av april.


tisdag, februari 16, 2010

What's new?

Idag blev jag klar med väggmålningen som jag gjort på Kulturhuset i Stockholm. Har tagit en del bilder så jag kanske gör en sån där steg-för-steg-guide likt den jag gjorde om akvarellerna, när jag får tid. Det har varit roligt att vara på Kulturhuset och jobba med utställningen ett par dagar. Alla som jobbar där är snälla och trevliga, och det är mycket på gång.
Om ni vill se akvarellerna, original från min bok samt väggmålning - kom till Kulturhuset inom de närmsta 9 veckorna! Eller kom på vernissagen imorgon kl 17.00:

LOKA KANARP
Från salong till barrikad

På bara fyra serierutor lyckas Loka Kanarp skildra kvinnors hela
levnadsöden: möt historiska bråkstakar, galningar, hjältinnor och en och annan förbrytare.

Välkommen till vernissage
onsdagen den 17 februari kl 17–19

Medtag inbjudan som gäller för två personer
18 feb–25 april. Mellanrum 4, vån 4. Fri entré

Maila mig så skickar jag inbjudan!
lokakanarp@hotmail.com


En annan nyhet är att Kolik Förlag precis har fått en ny blogg och att jag har lagt upp bilder från vår resa till Angouleme häromsistens. Kolla här!

onsdag, februari 10, 2010

Akvarellens väg

Den 17 februari ställer jag ut original på Kulturhuset i Stockholm. I samband med detta bestämde jag mig för att prova på att måla akvarell. Som mentor har jag haft Fabian Göranson, som själv sitter och färglägger sin bok Inferno som kommer ut senare i vår.

Här är några av verktygen jag använder mig av. Färgkopp i plast, stor pensel, tusch och akvarellfärger som jag själv fått plocka ihop på Jordi.

Jag använder mig av fyra glas/koppar: eneridrycksglaset, akvarellfärgsvattenglaset, dricksvattenglaset och tuschpenselvattenkoppen. Ej att förväxla.

Här är en färdig blyertsskiss på akvarellpapper (300 g).

Jag börjar med att lägga skissen i vatten i några minuter. Vattenbadet är en stor ungsplåt. Pappret får nästan plats.

Jag tar upp pappret och lägger på någon slags spånskiva med blank yta som jag sparade från en bokleverans. På denna tejpar jag fast bilden med papperstejp. Det gäller att lämna mycket utrymme runt själva motivet för tejpen, för den går inte att ta bort sen.

Jag låter pappret torka någon minut så att färgerna inte flyter ut för mycket.

På med färgen. Jag är inget proffs på detta än så länge. Sen låter jag bilden torka i några timmar och skär loss den från plattan med en brytkniv.

På med tusch. Klart!