tisdag, januari 11, 2011

Kriminella australiensare

Här finns en sida med bilder på kriminella australiensare från 1920-talet. Det är märkligt hur moderna vissa ser ut - man skulle kunna se dem en vanlig dag på söder, medan andra ser helt konstiga ut. Det är även väldigt fint fotograferat. Bra som referenssida i fall man vill göra en serie som utspelar sig i den undre världen på 20-talet. Ansiktena och kläderna inspirerar.

Jag rekommenderar verkligen att du kollar på alla bilderna.

5 kommentarer:

svenske sa...

Herriga gud!
Jag vill se allt.
Kolla in Noribert Grilsoland också, fantastiska läskiga fotografier

Jesper sa...

Coolt. Faktum är att jag precis är på jakt efter lite 20-talsreferensbilder. Har mest hittat tyska och amerikanska än dock. Frågan är hur representativa de - och australienska - bilder är för svenska förhållanden. Men om inte annat är det mycket coola bilder från den tiden, med hela swinggrejen och så.

lars sa...

Det var en riktigt bra länk! Jag skrev ut alla fotona. Jag kommer garanterat att använda mig av dem i mina serier. Muggshotsen är ju dessutom bra för oss som tecknare då vi får både helbilder och foton från ansiktets profil och framifrån. Det var skoj att det var så många bilder på kvinnor då det är knivigt (för mig i alla fall) att variera deras kläder. Jag ser fram emot eran serie Hungerhuset.

Lova Kopp sa...

Spännande att se vad du gör av dessa influenser!

Jag har varit i Melbournes "gamla" fängelse och kan säga att det är inte konstigt om de ser lite konstiga ut. Usch och fy vilket ställe.

Åke Forsmark sa...

Det fanns någon databas med bilder på svenska fångar från sekelskiftet som jag dessvärre tappat bort. Det som slog en var att så många av de svenska livstidsfångarna ser ut att ha varit begåvningshandikappade vilket väcker en viss förstämmning.

Men jag gillar mannen med den höga frisyren.