tisdag, september 27, 2011

Böcker från mässan


Jag fick med mig ett gäng barnböcker, serier och tidskrifter. Hittills har jag läst Mats kamp och Tio vilda hästar. Båda var riktiga pärlor (inga likheter i övrigt).

Bilder från Kolik förlags monter på bokmässanFörläggarna Fabian Göranson och Josefin Svenske har dukat upp ett smaskigt bokbord.


Kön ringlar sig lång när Lina Neidestam signerar Maran.


Ett Inferno-fan håller upp sin signerade bok och härmar Strindberg.


Vår fina, rosa monter.


Jag och Hungerhuset.


Lisa Medin, Kalle Johnsson, Matilda Ruta och jag i montern.


Matilda Ruta visar upp Tummelisa eller den andra vildmarken.


Oj, oj, vilken mässa det var!

söndag, september 18, 2011

fredag, september 16, 2011

Samtidigt i Malmö

Josefin la precis upp den här bilden på facebook:


Böckerna kom idag till Kolik förlags högkvarter i Malmö, snart kommer de även till resten av Sverige och till min ömma famn! Åh, vad jag längtar.

EDIT: Det finns ännu fler bilder på Kolikbloggen!

torsdag, september 15, 2011

Bokmässanenkäten 2011

Kan det vara sant? Är det äntligen dags att återuppliva bokmässanenkäten (känd från förra året)?!
Ni vet hur det funkar; jag gör en enkät och ni sprider den vidare i era egna bloggar. Då kör vi!


Bokmässanenkäten 2011

Namn: Loka
Hemort: Stockholm
Jag har varit på Bokmässan i Göteborg (ggr): Varje år sen 2003.

Så här kunde det se ut på förra årets mässa.

På årets bokmässa ska jag: Stå i Kolik förlags monter och signera min och Carl-Michaels nya seriebok Hungerhuset som släpps på mässan.
Här är lite mer schema:
-Fredag 23 september kl 16.00: Jag och Carl-Michael håller låda i Aftonbladets monter.
- Fredag 23 september kl 17.00: Jag och Carl-Michael minglar med skräckförfattare i Ord Text Menings monter, A03:59.
-Lördag 24 september: Jag, Lina Neidestam (Maran) och Matilda Ruta (Tummelisa) intervjuas av Josefin Svenske på Seriescenen kl 14.00.

 Min och Carl-Michaels bok släpps på mässan.

Håll utkik efter oss.

Ett bra bokmässanminne: Förra året fick jag motta ett diplom av Serieakademien för min bok Pärlor och patroner. Jag fick stå på scen och allting.

 Jag och mitt diplom för trogen tjänst i seriesverige.

Några böcker jag ser fram emot: Förutom de andra böckerna som släpps på Kolik förlag så ser jag fram emot Mats kamp av Mats Jonsson.

 Några nya, fräscha serieböcker.

Ett seminarium eller annat prat jag ska se: Har inte planerat något än.
Jag hoppas slippa: Ont i fötterna. Det blir gympaskor i år.
En fest/tillställning som jag ska gå på: Galagos och ETC:s fest 22 september på Lagerhuset.
Mitt bästa bokmässefynd: Kanske inte det bästa fyndet, men förra året fick jag tag på en stor månpocket-tygkasse som jag använder nästan jämt.

Vi ses på mässan!


Fler som fyllt i bokmässanenkäten:
Galagobloggen
Stef Gaines


onsdag, september 14, 2011

Alma - en aminerad kortfilm


Alma av Rodrigo Blaas från Vimeo.

Ligger nerbäddad i sängen och försöker bota min förkylning samt kollar på tecknad film. Här är en kuslig liten film som jag kan rekommendera.

tisdag, september 13, 2011

Läs mina serier i dessa tidningar

Rocky magasin hittar du på Ica supermarket i Sala.

Här kan du läsa mina serier:

- I senaste numret av Rocky. Jag medverkar med strippserien Bevarade män på 10 sidor. Den har varit publicerad förut men du kanske har missat den - nu har du din chans! Serien handlar om olika män i historien vars kroppsdelar har blivit bevarade för eftervärlden. Det kan röra sig om en hjärna, ett finger, en penis eller dylikt.

 Vem är som 'tell it like it is' till en fågel? Svaret hittar du i Voltaire.

- I det kommande numret av Voltaire (som kommer om typ en vecka). Tidningen Voltaire ges ut av Kraft och kultur - en elleverantör som även sysslar med kultur. Tidningen går ut till 60 000 elkunder (om jag förstått saken rätt) och gör därför skäl för sin slogan Sveriges största kulturtidning. Jag är rätt imponerad faktiskt. I nästa nummer medverkar jag med en serie om fyra stycken kvinnliga författare som skriver om sex på olika sätt.

 En bild från vårt hem i skogen.

- I senaste numret av Utopi. Eller ok, det är ingen serie, men väl en intervju med mig och Carl-Michael om vår bok Hungerhuset.

fredag, september 09, 2011

Provtryck


Nu har provtrycket på Hungerhuset kommit från tryckeriet. Jag hoppas att ni gillar orange, för det är den färgen det blev i slutändan. Vi blev glada.

onsdag, september 07, 2011

Läserapport 8 (augusti)

En till läserapport, på en gång:

Coconut av Kopano Matlwa (2010)
Har hittat en del intressanta böcker hos Tranan på sistone. Coconut är en mycket läsvärd skildring av två tonårsflickor i Sydafrika. Handlar om hudfärg, klass och identitet.


Victoria Benedictsson av Birgitta Holm (2007)
Förvånansvärt spännande biografi.


A special providence av Richard Yates (Publicerad för första gången 1969)
Lika deppig som vanligt, måste jag säga. Men ändå har han ett sätt att beskriva människor och deras relationer som får mig att bli helt trollbunden.


Kick off av Yokaj studio vol. 1 och 2 (2008 och 2009)
Jag levde mig in till max i detta högstadiedrama. Och så får jag veta att det inte kommer fler delar... Buuu!


Russinet av Katja Tukiainen (2008)
Älskar Tukiainens bilder men blir lite nervös av albumet. Är det inte tillräckligt nervöst att skaffa barn, måste de åka på semester med bebisen till Indien också?


Antal lästa: 6
Varav ...
... omläsningar: 0
... romaner: 2
... serier: 3
... novellsamlingar/antologier: 0
... fackböcker/biografier: 1
... ljudböcker: 0 (!!)

Läsrapport 7 (juli)

Gud, vad jag är efter med mina läserapporter. Här kommer julis rapport. Bästa läsmånaden uppenbarligen. Jobbade väldigt mycket så jag hann med fem stycken ljudböcker medan jag satt framför datorn.The Seance av John Harwwod (2008)
Jag är så lättlurad. Omslagsbilden innehåller ett mystiskt hus, en viktoriansk kvinna som håller i en lykta, några olycksbådande fåglar etc. Klar att jag tror att det ska vara lika underhållande som en valfri bok av Sarah Waters. Men gång på gång får jag lära mig att andra moderna författare som skriver mysrys i 1800-talsmiljö bara är skit. Handlingen är oengagerande, karaktärerna är platta, språket säger mig ingenting. Aldrig mer ska jag bli lurad.


Mörkrets hjärta av Joseph Conrad (1902)
Denna korta roman sägs vara en kritik av dåtidens kolonialism. Det enda hindret mot kolonialism verkar dock vara att Afrika är riktigt deppigt. Jag är alltså inte helt övertygad. Språket är vackert och suggestivt men jag läser hellre romanen som en sorts skräckberättelse än som en samhällskommentar.En halv gul sol av Chimamanda Ngozi Adichie (2007)
Jag var tvungen att läsa en till bok som utspelar sig i Afrika, bara för att se om det verkligen var så deppigt. Därför valde jag en bok som utspelar sig under biafra-kriget. Nej men, det är verkligen ingen eländesskildring utan en roman om några människors relationer och vedermödor i skuggan av kriget. 700 sidor lång men intressant hela vägen. Sen var väl karaktärerna lite tråkiga men det kan jag leva med.


Människohamn av John Ajvide Lindqvist (2008)
Mycket spännande läsning, men fråga mig inte vad den handlade om eller hur det gick, för jag minns inte riktigt. Det hände bara för mycket grejer. 


Oskuldens tid av Edith Wharton (Publiserades första gången 1920)
Snyft! Vilken fin kärlekshistoria i 1870-talets New York. Bästa läsningen i juli.Kvinnlighet och erotik av Anne Charlotte Leffler (Publicerades första gången 1890)
Spännande relationsroman med feministisk udd. Jag gjorde till och med en serie efter att ha läst den här boken. Den kommer i nästa nummer av Voltaire. Jag kanske lägger upp den sen.


Mitt första liv av Bodil Malmsten (2004)
Alltså, Bodil, är hon en galning eller bara ett geni?Allt gott ska komma dig till del av Sefi Atta (2010)
Jag var bara tvungen att läsa ytterligare en bok som utspelar sig i Nigeria under andra halvan av 1900-talet. Den här var bäst. Personlig, arg, intressant.Världens lyckligaste folk av Lena Sundström (2009)
Lena Sundström åker till Danmark för att studera samhället och danskarnas främlingsfientlighet på nära håll. Riktigt rolig och man lär sig en del.


Nocturner av Kazuo Ishiguro (2010)
Älskade verkligen Never let me go men det här vet jag inte riktigt vad det är. Inte engagerande i alla fall.Skymningssång i Kalahari av Lasse Berg
Funderingar och fakta om hur jägar-samlar-samhället övergick i jordbruk. Trevligt att lyssna på.
Antal lästa: 11
Varav ...
... omläsningar: 0
... romaner:7
... serier: 0
... novellsamlingar/antologier: 1
... fackböcker/biografier: 3
... ljudböcker:5

tisdag, september 06, 2011

Kalendarium för HungerhusetNu dröjer det inte länge innan Hungerhuset kommer från tryckeriet. Här är ett litet kalendarium för de närmsta månaderna. Jag och Carl-Michael kommer visa upp vår bok i Göteborg, Stockholm och Malmö. Häng med oss, få boken signerad, etc!Café Sodom, Stockholm: Ställer ut ett gäng originalbilder från Hungerhuset. Vernissage och tjuvkik på boken 15 september (preliminärt datum!).

Bokmässan i Göteborg 22-25 september:
-Boken släpps!
-Jag signerar i Kolik förlags monter.
-Fredag 23 september: Jag och Carl-Michael håller låda i Aftonbladets monter kl 16.00.
-Lördag 24 september: Jag, Lina Neidestam och Matilda Ruta intervjuas av Josefin Svenske på Seriescenen kl 14.00.

Releasefest på Skål i Stockholm 7 oktober. Gemensam releasefest för höstens tre böcker: Hungerhuset, Tummelisa - eller den andra vildmarken och Maran. 

Utställning i Malmö 28-30 oktober i samband med seriefestivalen I seriernas värld. Bilder från Hungerhuset och Tummelisa eller den andra vildmarken av Matilda Ruta. Vernissage 28 oktober på Loftet, Hedmanska gården.