måndag, april 30, 2012

På gång just nu

På sista tiden har jag haft semester i New York, varit sjuk och sprungit runt på årets seriefestival och på Textmässan. Här är lite andra grejer som jag håller på med:

Strindbergsutställning i Botkyrka. Efter att ha visats i Angouleme och Paris kommer nu serieutställningen till Sverige. Ett gäng av sveriges hetaste serietecknare har gjort sina egna tolkningar av Strindbergs verk och liv. Gratis inträde. Läs mer här! Så här såg det ut i min del av utställningen:Hungerhuset nominerat till seriepriset Urhunden. Min och Carl-Michaels fina bok har blivit nominerat för 2011 års bästa svenska seriealbum! De andra nominerade är:
-Hansson, Sara: Vi håller på med en viktig grej
-Jonsson, Mats: Mats kamp
-Källblad, Mats: Lång väg tillbaka
-Neidestam, Lina: Maran 

Prisutdelningen äger rum på Bokmässan i Göteborg i september. Läs mer här!


Råttmänniskan i Utopi magasin. Spring ut och köp Utopi magasin nr 5! Jag medverkar med den kusliga serienovellen Råttmänniskan.


ABF-boken är på tryck. Jag och Carl-Michael har ju jobbat med en bok om kvinnor i ABF under våren. Den kommer ut lagom till ABF:s 100-årsjubileum i juni. Boken innehåller intervjuer i serieform av mig och Carl-Michael samt en text om kvinnor och bildning av Yvonne Hirdman. 


Illustrationer i Expressen på tisdag. Håll utkik efter mina bilder på kultursidorna på tisdag, 1 maj. Här ärett par detaljer från bilderna:Hej då!

1 kommentar:

David sa...

Hej. Jag såg dig på Seriefestivalen i går. Men jag blev för starstruck för att säga att jag tycker du är så jävla bra.