måndag, januari 16, 2012

Inspiration: Derek Yaniger


Man kan tro att Derek Yaninger är ett under av kreativitet, men när man kollar igenom ett gäng av hans bilder upptäcker man snart att 99% av dem har samma motiv: en cartoonig man som tittar på en het kvinna. Alltså typ alla bilder! Men strunt i det. Yaninger är alla rockabillys favorittecknare, och även vi andra kan uppskatta hans kitchiga rockare, beatniks, hawaiitjejer och playboys. Finns på ett bildgoogle nära dig.

onsdag, januari 11, 2012

Work in progress

Just nu håller Carl-Michael och jag på med en bok om ABF:s kvinnor. Den ska vara klar i slutet av mars så det är bråda tider. Här är några bilder från sidorna som jag gjorde förra veckan: skisser och tusch. Boken kommer ut till ABF:s 100 årsjubileum i sommar.

tisdag, januari 03, 2012

"en stil som korsar Charles Burnes med europeisk manga"

 I mellandagarna publicerade DN en recension av Hungerhuset."Loka Kanarp tecknar den här gången i en stil som korsar Charles Burnes med europeisk manga. Och hon lämnar utrymme åt tysta rutor, där just det märkliga inträffar att man hör hur skogsbäcken porlar och tydligt kan känna doften av gammalt, sött trä och döda duvor i huset.
Spökhistorien följer alla regler för hur en bra, litterär spökhistoria skall berättas. Från det trivialt vardagliga via det skrämmande och fram till den epifaniska förlösningen." Jonas Thente, Dagens nyheter