söndag, januari 27, 2013

På ritbordet

Här kommer några smakprov från projekt som jag hållit på med den senaste tiden.Några bilder ur serien om Sherlock Holmes som jag tecknar för LL-förlaget. Novellen heter "En skandal i Böhmen".

Bilder från mina senaste seriestrippar i tidningen Arbetet.


Porträtt av en författare. Just den här versionen kommer inte publiceras.

Hej då!Bild till Stockholms internationella seriefestival

I år har jag haft äran att göra affischbilden till Stockholms internationella seriefestival (tidigare SPX)! Temat för i år är eskapism, vilket jag har försökt fånga i bilden. Säg den som inte drömmer om att ha en rymdpistol och en glasskompis som ställer upp i vått och torrt.
Festivalen arrangeras av Serieteket + samarbetspartners i Kulturhuset, och går av stapeln 26-28 april. Det är Sveriges största serieevenemang och det är där allt händer. Läs mer på Serietekets blogg och på festivalens officiella hemsida.

fredag, januari 25, 2013

Tatueringar + naglarMina nya uggletatueringar fyller två veckor och två dagar - hurra! Nedre bilden: världens snyggaste färgkombination (lila och orange). Nu har jag och C-M flyttat till Berlin och blir kvar under våren. Här kostar nagellack så lite som 15 kr (!!!!???!!!). Har ni vetat det hela tiden utan att säga nåt?

söndag, januari 20, 2013

Stockholm i seriernas värld på Stadsmuseet

På fredag öppnar en utställning på Stadsmuseet som jag medverkar i!
Så här beskrivs den:

Hur skildras Stockholm i serier på 2000-talet? Stadens miljöer och människor inspirerar till många olika typer av berättelser, från vanliga vardagsbestyr till fantastiska äventyr via subkulturell folklivsforskning. I utställningen visas original av ett tjugotal tecknare, intervjufilmer och förstorade strippar. Teman är till exempel Krogen, Tunnelbanan, Hemmet, Familjen och Grannarna.

Medverkande:
Kristina Abelli Elander, Lena Ackebo, Peter Bergting, Charlie Christensen, Per Demervall, Pelle Forshed, Annelie Furmark, Mikael Grahn, Johan Höjer, Jonas Jansson, Mats Jonsson, Arja Kajermo, Loka Kanarp, Martin Kellerman, Jens Lapidus, Coco Moodysson, Jakob Nilsson, Sofia Olsson, Joanna Rubin Dranger, Ola Skogäng, Stefan Thungren

Utställningen pågår 25 januari–5 maj 2013

Bland annat visas bilder ur min första bok.